Noedels met pikante saus

Porties

2 als hoofdmaaltijd, 4 als bijgerecht

Ingrediënten

  • 2 courgettes (gesneden met spiraalsnijder)
  • 2 komkommers (idem)
  • 350 gram ontdooide of verse erwten

Voor de saus

  • 4 medjool dadels
  • 2 trostomaten
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 30 gram bieslook
  • 2 snufjes fijngehakte koriander
  • het sap van 1 citroen
  • 1 avocado
  • 1 duim gember
  • Een flinke snuf zeezout
  • Snufje zwarte peper

 

Tip:  Spiraalsnijders zijn fijne keukenhulpjes die worden gebruikt voor het snijden van groenten, zoals courgettes, aardappelen, komkommers, wortels, appels, pastinaak en bieten, tot linguine-achtige strengen die als alternatief voor pasta kunnen worden gebruikt.

Bereiding

Stap 1

Was en schil de ingrediënten voor de saus, hak ze in grove stukken en doe ze dan (behalve gember, zout, peper en avocado) rechtstreeks in de blender.

Stap 2

Schil en rasp de gember fijn.

Stap 3

Voeg daarna alle ingrediënten voor de saus toe en blend goed 1-2 minuten tot het romig is.

Stap 4

Spiraliseer de noedels naar keuze.
Voeg als laatste de erwten toe aan de noedels en meng de saus met de noedels en erwten.

Stap 5

Serveer meteen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.