Kundalini Yoga Les

Kundalini Yoga

Kundalini Yoga is een leuke, gevarieerde en laagdrempelige yogales die geschikt is voor alle leeftijden. Wij gebruiken in de les kriya’s en asana’s, de mudras en de mantras van Kundalini Yoga. 

Adem!

Pranayama, ademhaling is een vast onderdeel van de les. Wij nemen de rust en de tijd om basisvaardigheden aan te leren, waaronder lange diepe ademhaling, de vuurademhaling. 

Warm-up

Wij starten rustig en besteden veel aandacht aan een volledige warm-up van het lichaam. Met deze les leg je een stabiele basis en verander je jouw leven op een positieve manier. Wij bieden jou alle gezonde bouwstenen die Kundalini Yoga biedt om jouw leven te transformeren en maken jouw 10 lichamen klaar voor de Kundalini energie.

Fysiek sterker

De verandering komt in een langzame dosis op gang. Jouw fysieke lichaam wordt getraind en dat ga je voelen. Je mag in het eerste jaar vooral een verbetering voelen in de rug, meer flexibiliteit, versterking van de rugspieren en een verbetering in de doorstroming van de wervelkolom. Een stijve wervelkolom die de doorstroming van het ruggenmergvocht verstoort, is een van de belangrijkste oorzaken van veroudering, samen met voedingstekorten en darmproblemen. Wij gebruiken diverse asana’s die gericht zijn op het versterken van de rugspieren en de wervelkolom.

Emotionele transformatie

Naast de fysieke verbeteringen van de wervelkolom zorgen deze asana’s ook voor het emotionele lichaam. Wij gebruiken asana’s die diepe onzekerheden los laten die misschien al tientallen jaren oud zijn. Beginnen met het loslaten van deze onzekerheden op fysiek niveau kan een ongelooflijke emotionele transformatie veroorzaken. Het is belangrijk om oude onzekerheden op te ruimen om de energiestroom in het lichaam vrij te maken.

Sat Kriya Sione & Joe

Energie

Je gebruikt in de lessen het tempo dat bij je lichaam past, dat bij je ademhaling past, bij je behoeften. Met de focus gericht op Ajna, naar de zetel van je intuïtie, je innerlijke wijsheid, je innerlijke goeroe, cultiveer dat ontwaken bij het derde oogpunt. Dat is wat we bij de yoga doen, het bewust worden van subtiele aspecten zodat het sturen van energie voor ons gaat werken. We worden ons steeds meer bewust van wat er in ons omgaat, hoe wij als het ware energetisch werken.

Verbinding met jouw essentie

We streven ernaar de energie en focus omhoog te brengen uit de lagere centra, de lagere chakra's van Muladhara, Manipura, Svadhisthana en omhoog naar de hogere centra zoals Anahata, Vishuddha maar specifiek Ajna en Sahasrara. Hier vinden we die sublieme staat van ontwaken, van verbinding maken met die ware essentie van onszelf, die uitbreiding van bewustzijn.

De wind weer in de zeilen

Dit merk je in eerste instantie in de lessen, maar naar verloop van tijd ga je dit voelen in het leven. Het zorgt ervoor dat je fysiek lekkerder in je vel gaat zitten. Dat je rustiger gaat worden en minder stress gaat ervaren. Je ruimt jouw emotionele lichaam op en op een heel subtiele en rustige manier komt jouw leven in een rustiger vaarwater en draait de boot en komt de energieke wind vanzelf in de zeilen.