Weg met de vermoeidheid!

Gepubliceerd op 30 juni 2023 om 15:47

Weg met de vermoeidheid!

Op maandag 3 juli beginnen weer een nieuw 6 weekse thema. Het is in ons leven zo belangrijk om te onthouden wie we werkelijk zijn. Dat we niet dit lichaam zijn, niet deze fysieke identiteit. Nee, dat we een buitengewoon lichtwezen, een goddelijk wezen zijn, we zijn oneindig en tot alles in staat. Maar helaas raken we verwikkeld in de fysieke werkelijkheid, in dit lichaam. En dan vergeten we dit prachtige, buitengewone licht dat in onze essentie schijnt. Met deze kriya krijgen we weer de kans om echt terug te keren naar onszelf. Deze zes weken doen we een meditatieve kriya, echt een mooie leuke kriya. Wij houden ervan, dus wij hopen dat jij er ook van kan genieten.

Mantra | Ardas Bhaee

Ardas Bhaee,

Amar Das Guru

Amar Das Guru

Ardas Bhaee

Ram Das Guru

Ram Das Guru

Ram Das Guru

Sachee Sahee

 

Het hoort bij het leven

Dit mantra gaat over loslaten. Loslaten hoort bij het leven. De dood is de enige garantie voor elk mens, en dus moet iedereen iemand anders laten gaan. De seizoenen veranderen. Levens gaan verder. De wereld is niet hetzelfde. Onze culturen blijven niet stilstaan ​​en keren niet terug naar de gouden dagen van weleer, ondanks politieke druk.

Je kunt niet terug

Je kunt niet terugkeren naar een waarde die uit het verleden is ontstaan. Niets zal ooit hetzelfde zijn. Het leven gaat vooruit, nooit terug. We laten elke ademhaling los, elke hartslag. We laten elke verjaardag, elke geboorte los. We worden erg bedreven in het loslaten, en toch is het zo gemakkelijk om bijna tot de dood te vechten om dingen vast te houden.

Illusie

Dit maakt ons niet zwak. In feite is dit natuurlijk. We zijn eeuwige wezens in lichamen die sterven. Deze illusie van vergankelijkheid verstoort tot in de kern onze eindeloze natuur.
Wanneer we ons identificeren met de illusie, verwondt loslaten ons.

Onze oneindige natuur

Als we ons identificeren met onze oneindige natuur, met de grenzeloze creativiteit van het Universum, beginnen we ons te realiseren dat loslaten een perfect onderdeel is van constante expansie. We kunnen onze weg naar deze vrede niet bedenken. We kunnen onze weg naar dit weten niet beredeneren.

Maak de verbinding

We moeten een verbinding ervaren met het grotere plan om deze zachte gratie te kennen. We moeten contact opnemen met het Oneindige en vragen: "Weet je het zeker?" zodat God zelf voorover kan leunen en in onze oren "Ja!" kan fluisteren.

Laat los

Kies de pijn die je moet loslaten. Kies de angst, de woede, het ding dat je jaren geleden deed en dat je niet kunt vergeten. Kies de situatie die je achter je wilt laten. En zing dit mantra.

In deze video zingt Snatam Kaur het mantra. Oefen maar lekker alvast!