Gongbad

Unieke harmonische trillingen

Klankheling is door de geschiedenis heen in veel culturen gebruikt om de geest, het lichaam en de ziel in een staat van evenwicht te brengen en genezing en welzijn te bevorderen. De gong staat bekend om zijn unieke harmonische trillingen; deze frequenties spoelen over het lichaam en kunnen diep worden gevoeld. De trillingen helpen energieblokkades in het lichaam te verschuiven en los te laten en stimuleren de genezing op cellulair niveau.

Het lichaam geeft zich over

De geluiden activeren het parasympatische zenuwstelsel: de rust- en herstelrespons van het lichaam en de frequenties van de instrumenten vertragen de hersengolven, waardoor een droomachtige toestand ontstaat die ons in staat stelt een innerlijke reis te maken waar ons gevoel voor tijd verdwijnt. We zijn dan in staat om mee te drijven en ons mee te laten nemen met de geluiden van de gong. Zoals bij de meeste vormen van genezing, kunnen we soms een emotionele bevrijding ervaren als het lichaam zich overgeeft en loslaat.

Niets doen

Er is niets voor jou te doen in deze ruimte, dit is een kans om gewoon te rusten en te ontvangen.

Contra indicaties

Gong wordt niet aanbevolen voor de volgende:

  • Vrouwen in het eerste trimester van de zwangerschap
  • Mensen met extreme psychische problemen.
  • Als u een pacemaker of ander metalen implantaat heeft
  • Als u last heeft van geluid geïnduceerde epilepsie

Wij adviseren mensen met een gehoorapparaat deze uit te halen tijdens het bad.

Reserveren

Hiernaast vind je een formulier waarmee je een plekje kan reserveren voor een groepsmeditatie. Je ziet, als het formulier succesvol is ingevuld, een bedankje op het scherm. Wij sturen vervolgens altijd een bevestiging per mail. Hierna ontvang je een reservering per mail.

Meenemen

Wij adviseren om een (hand)doek mee te nemen naar een Gongbad. Deze gebruik je om op te liggen. In de winter is het iets kouder in de ruimte. Neem gerust jouw eigen deken of slaapzak mee om het je comfortabel te maken. 

Aanvang Gongbad

De reguliere en thema gongbaden starten om 19:30 uur. Voel je vrij om ruim van te voren aanwezig te zijn. Vanaf 19:00 tot 19:20 uur is er gelegenheid om in alle rust een plekje te zoeken en je te installeren. Om 19:20 uur sluiten wij de deur zodat wij om 19:30 uur kunnen starten met het bad. Na 19:20 uur is het niet meer mogelijk om aan te sluiten. 

Hieronder vind je meer informatie over de verschillende baden die wij aanbieden

Regulier Gongbad

Elke derde donderdag van de maand heten we jou van harte welkom in dit uur voor jezelf. Hier kun je gewoon op een zacht plekje gaan liggen en volledig ontspannen. Laat los en laat de gonggeluiden door je lichaam, geest en ziel trillen. Laad je energie op en vindt innerlijke balans, rust en vrede.

Lees meer »

Nieuwe Maan

Een diepe, ontspannende klankheling bij de nieuwe maan. Breng je wezen in evenwicht in deze tijd van tumultueuze verandering met een helende geluidslandschap om te aarden, verbinden, inspireren, transformeren terwijl je wordt ondergedompeld in de sonische resonantie van planetair gestemde gong en orkest gongs.

Lees meer »

Volle Maan

De volle maan is een krachtige tijd om naar binnen te kijken, om te helen en te verschuiven. Bewust terug naar Eden biedt een geweldige manier om deze sterke punten te kanaliseren met het Volle Maan gongbad, een geleide meditatie van geluid en trillingen die de geest kan kalmeren en het helende en harmoniserende potentieel van deze volle maan kan benutten.

Lees meer »

Chakra

Chakra is een woord uit het Sanskriet en betekent ‘wiel van licht’. Chakra’s worden ook wel energiecentra of psychische centra genoemd. Ze zijn de verbinding tussen ieder van ons, individueel, en alles wat leeft.

Lees meer »

Aarde

De aarde is de broedmachine, de baarmoeder van al het leven zoals we dat nu kennen en begrijpen. Het esoterische element van de aarde staat voor aarding, gevoeligheid en bruikbaarheid.

Lees meer »

Venus

Door de kracht van Venus zijn we in staat om onze genoegens, smaken, voorkeuren en alle dingen die ons gelukkig maken te leren en te verkennen. 

Lees meer »

Alleen voor jou

Dit bad is helemaal op jou afgestemd. Jouw geest kalmeert meteen en raakt in een staat van diepe ontspanning (Theta). Het bad vermindert stress en verlicht tegelijkertijd fysieke en emotionele pijn. Het zuivert de emoties van de bader. Het snijdt door onophoudelijke gedachten en elimineert bestaande onevenwichtigheden, zowel emotioneel als fysiek.

Lees meer »

Groepen

Een gongbad voor groepen is een geweldige manier om een ​​band met jouw vrienden of collega's te krijgen, een speciale gelegenheid te vieren of gewoon een geluidsbad te ervaren volgens jouw eigen schema.

Lees meer »