Kundalini Yoga

Liefde vol

Wanneer we liefdevol voor onszelf zijn en we het lichaam en de geest ontspannen, worden we op natuurlijke manier flexibeler, gezonder en sterker. Het is het begin van een klein golfje dat ons leven en het leven om ons heen diepgaand verandert. Het is de start van een nieuwe positieve vicieuze cirkel. Het werk is om deze benadering uit te breiden van onze mat naar ons dagelijks leven, vol liefde en tevreden te zijn waar we zijn in en met elk aspect van ons leven.

Een ander perspectief

Yoga moedigt ons aan om van perspectief te veranderen. Wanneer we yoga beoefenen, is onze geest super gefocust en is er geen ruimte voor afleiding of negatieve gedachten. Met yoga kun je volledig in het huidige moment zijn.

De kracht van de gong

Wij helpen je graag je weg terug te vinden naar jezelf, jouw kern, jouw godsdeel. Hiervoor gebruiken wij onze liefde voor Kundalini yoga en de gong. Yoga brengt je naar de werkelijkheid, het brengt je in het hier en nu. Naar het punt waar individuele manifestaties van het leven slechts oppervlakkige bellen zijn tijdens het creatieproces. De gong, die net als de mens het instrument van God is, ondersteunt de Kundalini yoga en het meditatieproces en helpt om blokkades los te laten komen.

Stress en negativiteit 

Kundalini yoga onthult met haar mantra’s, krachtige kriya’s en transformerende meditaties hoe wij onbewust reageren op stress en negativiteit.

Polariteit en chaos

Kundalini Yoga gebruikt polariteit en chaos om juist transformatie op gang te brengen. 

Adem

De sleutel tot yoga is ademhaling. Alle oefeningen zijn gericht op ademhaling. Het gaat bij de oefeningen daarom niet zozeer om hoe de oefening gaat, maar hoe jij op dat moment bent met je adem. Je leert als het ware opnieuw bewust ademen. Dit is niet alleen een weldaad voor je lichaam, maar brengt ook je geest tot rust.

Balans

Je legt een fundering van rust, balans en vrede. Naast gezonde beweging voor lichaam en geest en echt leren ademhalen, gaat jouw lichaam wennen aan de nieuwe energie en dat ga je merken. Je zal gezonder gaan leven, meer rust creëren en op zoek gaan naar meer balans.

Jouw tempo

Het maakt niet uit of je eerder yoga hebt gedaan, of je sportief bent, of niet. Jij gaat jouw lichaam volgen. Zo maken wij een  echte yogi van jou.

Meenemen

Wij hebben matjes, meditatiekussens, kussens en dekens. Meenemen is dus niet nodig. Wij vragen je wel om een grote handdoek of hamamdoek mee te nemen. Zo kun je jouw eigen plekje maken. In de winter is het wat kouder in de ruimte. Dan is het fijn om warmere kleding te dragen en/of een deken of slaapzak mee te nemen voor de ontspanning.

Eten

Het is aan te raden als je minimaal 1.5 uur voor de les een lichte maaltijd gegeten hebt. Zo zit je eten niet in de weg tijdens de les.

Kom op tijd

We vinden het fijn als we op tijd kunnen beginnen. Om 19:30 uur starten de lessen. Voel je vrij om een kwartier tot vijf minuten van te voren aanwezig te zijn.

Gratis proefles*

Wil je aansluiten voor een proefles? Superleuk, je bent van harte welkom. Je betaalt bij een proefles eenmalig € 15,00. Vind je het daarna leuk om aan te sluiten, dan krijg je op jouw eerste rittenkaart € 15,00 korting, je betaalt dan eenmalig € 85,00 voor een 10-rittenkaart.


“The Gong is the sound of Creativity itself. One who plays the gong plays the Universe. The Gong is a beautiful reinforced vibration. …it is the only tool with which you can produce this combination of space vibrations.”

- Yogi Bhajan