Werken met de commandopost

Gepubliceerd op 17 december 2023 om 09:22

Links vs. Rechts

Wij hebben als mens natuurlijk allemaal een mix, toch is onze maatschappij voornamelijk gericht op de linker brein. Zo noemen wij een mens die analytisch, accuraat en praktisch is vaak slim en een mens die zijn vrijheid najaagt, met passie werkt, creatief is vaak een vlinder of een dromer. Daar is op zich niets negatiefs aan, maar deze laatste wordt onder gewaardeerd, scoort lagere cijfers, want school is gericht op onthouden en navertellen, een eigen visie wordt niet gewaardeerd.

Balans

In Kundalini yoga zijn wij altijd op zoek naar die balans. Beide helften hebben we nodig, wij willen dat evenwicht. Deze twee helften moeten hun activiteiten coördineren om elkaar aan te vullen en te balanceren. Zoveel Kundalini yoga kriya's zijn geweldig voor het in evenwicht brengen van de chemie van de hersenen, en deze - Werken met de commandopost - is niet anders.

Hoger perspectief

Het is een leuke Kundalini kriya, die gericht is op het in evenwicht brengen en verhelderen van lichaam en geest. Als we helder zijn in ons lichaam en onze geest, kunnen we gemakkelijker toegang krijgen tot een hoger perspectief in ons leven... wat ons dichter brengt bij wie we ECHT zijn!

Met handen en armen

We beginnen met onszelf helemaal los te fladderen. Klinkt bijzonder fijn, maar het zal voor ons allemaal een uitdaging zijn. Het in evenwicht brengen van de mind, vinden de hersenen namelijk helemaal niet leuk. Dus reken er op dat het in het begin onaangenaam zal voelen.

Zonnevlecht

Wat hebben we nodig om te veranderen? Wilskracht. En dus volgt er daarna de activatie van de zonnevlecht. We gaan de plankhouding doen. Goed voor de rug, natuurlijk de buikspieren, en al trillend zijn we bezig met het resetten van ons zenuwstelsel. We breken af en bouwen meteen op.. 

Mudra, adem & mantra

En dan gaan wij de brein trainen, of beter gezegd we gaan het resetten. En dat doen we, zoals we gewend zijn door bewegingen die we niet gewend zijn. Wij werken met adem, of beter gezegd, wij dagen onszelf uit, hoe te ademen? Daarna combineren we het met het mantra Har. Creatie!