Liefde, waarheid & wijsheid

Gepubliceerd op 10 februari 2024 om 17:58

7 Chakra's

De zeven chakra’s zijn de belangrijkste energiepunten in ons lichaam. In een ideale wereld zouden deze chakra's open zijn, waardoor positieve energie in ons kan stromen en ons van negativiteit worden verlost.

Geblokkeerd

Vaak kunnen deze chakra’s in ons leven geblokkeerd raken, hetzij door trauma, stress, ziekte of uitputting. Elke chakra reageert anders op blokkades, maar het resultaat kan verdere ziekte, slapeloosheid, angst en meer zijn.

Je gaat blokkades herkennen

Naarmate we onze Kundalini yogareis doorlopen, wordt het gemakkelijker en natuurlijker voor ons om een ​​blokkade in de chakra's te diagnosticeren en te leren hoe we de chakra's kunnen openen.

De Kriya

Deze kriya werkt specifiek met de vierde, vijfde en zesde chakra. Het vierde chakra komt overeen met het hart, liefde en mededogen. De vijfde is ons keelchakra, waardoor we de waarheid kunnen spreken en openlijk kunnen communiceren. En het zesde is ons derde oog, dat zich leent voor wijsheid, intuïtie en verbeeldingskracht.

Uit Balans

Wanneer deze drie chakra's uit balans raken, kunnen we merken dat we worstelen met gevoelens van sociale angst, achterdocht jegens onze leeftijdsgenoten, problemen met het verbinden met dierbaren en meer.

Meditatie

Als deze symptomen je aanspreken, probeer dan deze kriya in je meditatieoefening te brengen om deze chakra’s te helpen openen en liefde en waarheid naar binnen te laten stromen.

Wat deze kriya met je doet

  • Verbetert de stroom van positieve energie
  • Helpt ons onze waarheid te vinden en te spreken
  • Verdiept ons medeleven en onze liefde
  • Vergemakkelijkt de communicatie
  • Vermindert sociale angst

Verhoogde frequenties

Dus, deze kriya brengt ons allemaal in de prachtige verhoogde frequenties van deze energiecentra van liefde, van waarheid, van wijsheid. Om er zo voor te zorgen dat wij in ons dagelijkse leven vanuit die ruimtes gaan opereren.

Pranayama

Wij hebben vorige week, tijdens het aflsluiten van werken met de commandopost, even geproefd van een pranayama. Jullie hebben toen gemerkt dat het best een uitdaging kan zijn. Daarom gaan we tijdens de warm-ups wat meer werken met de Adem. Wij gaan alternate nostril breathing doen - een leuke en fijne Pranayama die ontspanning brengt.