Weltrusten!

Gepubliceerd op 18 maart 2024 om 20:04

Weltrusten!

We hebben een heel mooie voedende kriya voor het slapengaan. De komende zes weken gaan we de effecten van de dag loslaten, alle drama's, elke zwaarte. Zodat wij daarna aan die prachtige reis kunnen beginnen en ons kunnen overgeven aan een diepe en voedende slaap.

Siddh Shiva Kriya

Oefening 1 is “Siddh Shiva Kriya.” Het opent de longen en verbetert de spijsvertering. Emotioneel maakt de oefening ‘eeuwen van oud verdriet’ en rouw los. Er zijn veel dingen die voorbijgaan en waar we naar verlangen. Het verlies dat onopgelost, onuitgesproken en pijnlijk is, kan ons ervan weerhouden ons volledig aan het heden te binden. Het is alsof we het verleden eren door het heden te ontkennen en de toekomst te verraden. Deze oefening centreert je in het heden met een visie op de toekomst terwijl de oude patronen worden veranderd.

Tattva's

Oefening 2 creëert een verandering door de balans van de tattva's te veranderen. (“Tattva’s” zijn de vijf elementen waaruit alles is samengesteld: vuur, lucht, aarde, ether en water.) Hierdoor ontstaan ​​emoties met lichtheid en perspectief. Het zorgt ervoor dat de aura grote golven van vreugde, geluk en plezier vasthoudt. Als je je ooit schuldig hebt gevoeld vanwege succes of plezier, past deze oefening je vermogen aan om die positieve ervaringen te verwelkomen.

Hersenen, Longen en Subtiele energie

Oefening 3 integreert de functies van de twee hersenhelften, vergroot je longcapaciteit, creëert diepe kalmte en focus en brengt de subtiele energie in de ida en pingala, de belangrijkste energiekanalen in de wervelkolom en chakra's, in evenwicht.

Lichaam

Oefening 4 verdeelt de energie van de ademhaling over het centrale kanaal van de wervelkolom, de shushmuna. Het herstelt het zelfbeeld van het lichaam en activeert de genezende hulpbronnen van het lichaam.

Slapen als een baby

Deze kriya staat bekend als vier oefeningen om verdriet en schuldgevoelens los te laten en geluk en succes te verwelkomen. Deze kriya is bedoeld om het lichaam te genezen en om de geest te bevrijden van oude emotionele blokkades. Je kunt deze kriya zien als  het schoonvegen van de lei. Weltrusten!