Schaduwwerk

Gepubliceerd op 27 juli 2023 om 13:52

Onze Kernwonden

Onze kernwonden ontwikkelen zich in de kindertijd wanneer we weinig grip en controle hebben over onze omstandigheden. Als er chaos is in de leefomgeving van een kind is er voor hem of haar niet veel nodig om zich angstig en vervreemd te voelen. Elke vorm van uitdagend conflict binnen het ouderlijk huis tijdens de kindertijd vormt onze ontwikkeling en keuzes. 

Het laat een residu achter

Als we bijvoorbeeld angst ervaren voor onze veiligheid, maakt het niet uit of de angst echt of waargenomen is. De golf van angst, afwijzing of verlies gaat door lichaam en geest en laat een blijvende afdruk of residu achter op iemands energieveld. Als de angst inhoudt dat er tegen je wordt geschreeuwd en/of dat je fysiek gekwetst wordt, is er misschien niet veel voor nodig om die afdruk keer op keer te activeren wanneer er een waargenomen bedreiging voor de veiligheid is. 

Vervormde zelfperceptie

Er is zowel een fysieke afdruk als een psychologische afdruk die in de geest wordt vastgehouden als een vervormde zelfperceptie. Ons gebrek aan volwassenheid en onderscheidingsvermogen als kind leidt ertoe dat we problemen en conflicten interpreteren als onze eigen schuld. Op het punt van conflict vindt een zelfoordeel plaats en wordt iemands zelfperceptie vervormd. De afdruk kan worden geactiveerd, bijvoorbeeld door angst, verlegenheid, eenzaamheid, jaloezie of verlatenheid.

Je doet het onbewust

Het belangrijkste om te begrijpen over deze kernwonden en inprentingen is dat ze zich op een onbewust niveau in ons leven afspelen. Lage eigenwaarde en de beperkende overtuigingen die daarmee gepaard gaan, zijn zo krachtig en diep geworteld in de psyche dat ze een eigen leven leiden - en zelfdestructief en destructief zijn tegenover anderen. 

Schaduwen

Deze onbewuste afdrukken worden in de Jungiaanse psychologie ook wel 'de schaduwen' genoemd, omdat ze voor het bewustzijn verborgen blijven. Ze worden onderdrukt omdat ze te moeilijk te herkennen zijn. De schaduw wordt geassocieerd met angsten, gewoontes, verslavingen, onbewuste verlangens en motivaties, beperkende overtuigingen, verdedigingsmechanismen en onderdrukte herinneringen. Deze onbewuste energie komt voortdurend voort uit de psyche en dicteert je keuzes.

Het ego houdt van vergelijken

Het Ego Zelf houdt er ook van om vergelijkingen te maken in zijn momenten van onzekerheid. Dit houdt in dat je jezelf vergelijkt met anderen of onrealistische verwachtingen hebt, waardoor je je niet goed genoeg en onwaardig voelt.

Met zachtheid van binnen

Door je hart en door zacht te worden, vind je de zachtheid van binnen om die harde oordelen over jezelf te helen. Wil je de pijn helen, dan start je met het opnieuw bezoeken en ervaren van die pijn, maar nu in de hogere frequenties van acceptatie, liefde, zelfvergeving en zelfcompassie. Wij begeleiden jou, met een visualisatie en met de zachte liefdevolle trillingen van de gong.

Het auto programma

Wanneer een individu getriggerd wordt tot een intense ego-reactie, wordt de schaduw geactiveerd en begint zijn automatische programma te lopen. Wanneer een persoon pijn en angst heeft, zullen ze die waargenomen tekortkomingen op anderen projecteren als een manier om ze te verloochenen. Begrijpen hoe geluid de lichaam-geest beïnvloedt, kan een aanzienlijke invloed hebben op je bewustzijn en de gong kan je daarbij helpen.

Hoe dan?

Wij beginnen de sessies met een intake of een voortgangsgesprek. Hierin bespreken wij de patronen en maken wij samen een plan van aanpak voor de behandeling. Vervolgens ga jij lekker op de behandeltafel tussen de gongs liggen. Sione neemt je vervolgens mee met een kleine visualisatie waarbij je die momenten die jouw schaduw activeren herbeleeft. Zachtjes in een veilige ruimte beleef je het moment en blijf je erbij. De visualisatie en de gong ondersteunen jou om het los en achter je te laten. Vervolgens blijf je in een meditatieve toestand naar de gongs luisteren.

Heel jezelf!

Als je met toewijding aan het werk gaat met regelmatige gong-sessies, vooral wanneer zich een of ander probleem voordoet, zullen er grote verschuivingen plaatsvinden op elk gebied van je leven. Naarmate je beperkende omstandigheden fysiek, emotioneel en psychologisch verschuiven, zul je je lichter voelen in je energie en meer zelfvertrouwen cultiveren om de dingen na te streven die voor jou het belangrijkst zijn. Kijk eens naar de gebieden van je leven die niet goed werken, en begin jouw gongreis daar.