Pijn verlichting en fysieke heling

Gepubliceerd op 27 juli 2023 om 16:37

Transformatie op alle niveaus

De gong werkt op alle niveaus om te genezen en te transformeren. Van puur fysiek tot emotioneel en spiritueel, het geluid van de gong kan een positieve verandering bij de luisteraar bevorderen.

Meer dan yogi's alleen

Naast yogi's en yogadocenten hebben artsen, muziektherapeuten, psychotherapeuten en onderzoekers de gong gebruikt als aanvulling op hun geneeswijzen. Aangezien yoga het lichaam, de geest en de ziel omvat, laten we eens kijken hoe de cultivatie-energie in deze gebieden wordt gebruikt om genezing te beïnvloeden.

Helende aanraking

De gong produceert een sterke geluidsgolf, bijna tastbaar, die het fysieke lichaam stimuleert door het huidoppervlak te beïnvloeden. De sonische aanraking van de gong kan een helende aanraking zijn, omdat het geluid de dermatomen van het lichaam stimuleert.

Dermatomen

Dermatomen zijn huidoppervlakken die zich vanaf de ruggengraat door het hele lichaam uitstrekken. Deze huidgebieden zijn via een netwerk van zenuwen verbonden met verschillende organen in het lichaam en met overeenkomstige segmenten van het ruggenmerg. Deze huidgebieden kunnen worden gestimuleerd door geluidsgolven, net als een massage, en hebben effecten op overeenkomstige organen en andere delen van het lichaam.

Sonische massage

De gong is een effectieve producent van geluidsgolven die de dermatomen stimuleren wanneer ze redelijk dicht bij de luisteraar worden gespeeld. Vooral wanneer de gong een diameter van 32 inch of groter heeft en binnen 1,8 meter van de luisteraar wordt gespeeld, kan een laagfrequente geluidsgolf het lichaam volledig omhullen in een "sonische massage".

Johannes Heimrath

Pedagoog en muzikant Johannes Heimrath leidde in de jaren tachtig vele workshops en helingsessies met de gong. Hij ontdekte dat het geluid van de gong zeer behulpzaam was bij het verlichten van nekpijn en hoofdpijn, menstruatieproblemen en krampen in de borst en de bovenste luchtwegen.

Kinderen & migraine

Anne Kathrin Nickel en haar collega-onderzoekers publiceerden een artikel in Music Therapy Today (september 2003) en bevestigden dat de gong en andere instrumenten nuttig bleken bij de behandeling van kinderen met migraine.

Enkelverstuiking

The European Spine Journal onthulde dat de gong nuttig was bij het versnellen van het genezingsproces van acute enkelverstuikingen. Een gong speler en counselor verlichtte de pijn van zijn verstuikte enkel door zijn voet recht voor een 28-inch gong te plaatsen en gedurende meerdere dagen 10-15 minuten te spelen.

Zo ook paarden

In Engeland speelt een dierenarts op de gong voor paarden als onderdeel van hun behandelingen om versneld te genezen.

Bloedsomloop

Op een puur fysiek niveau stimuleert het geluid van een levende gong de bloedsomloop, terwijl het brede frequentiebereik de zenuwuiteinden stimuleert en nuttig kan zijn bij het herstellen van verwondingen waarbij zenuwbeschadiging is opgetreden.

Emotionele en stress gerelateerde klachten

Aangezien lichamelijke klachten en ziekte vaak ook een emotionele en stress-gerelateerde component hebben, beïnvloedt de gong de fysieke gezondheid door ook in deze gebieden te werken. Lees meer over emotionele evenwicht in dit artikel.

Bloed: De gemeten effecten van een bad

Op YouTube zijn diverse filmpjes te vinden van live-bloedanalyses voor en na een live-gongbad. Je ziet in die filmpjes het fenomenale resultaat van de gong. Zoek het zelf op, ze zijn gemakkelijk op YouTube te vinden.

  • Het bloedgebied opent zich en verbetert de stroom van zuurstof en voedingsstoffen.
  • Rode bloedcellen zijn minder verstopt, het energiepotentieel van de cel is toegenomen.
  • Immuunsysteem ongelooflijk gestimuleerd.
  • Witte bloedcellen veel actiever, groter en helderder.
  • De ontstekingsindicator in het bloed was afgenomen.

Stimulatie van het klierstelsel

Ten slotte blijkt dat het geluid van de gong het klierstelsel stimuleert tot een hoger niveau van functioneren. De hypofyse lijkt rechtstreeks te worden beïnvloed door het geluid, waardoor het hele klierstelsel in balans komt.