Zelfliefde

Gepubliceerd op 29 april 2023 om 17:52

Groot en oneindig

Uit onderzoek blijkt dat het elektromagnetische veld van het hart heel veel groter is dan dat van ons rationeel denkende brein. Openen we ons hart dan voelen we ons groot en oneindig als een grote open hemel.

De verbinding

Blijven we vastzitten in pijn, schuld en wrok dan gaat het hartcentrum op slot. We sluiten ons dan af van onze ware natuur en verliezen de verbinding met het leven.

Contact

Om weer contact te maken met onze levensstroom is het nodig om eerst de boomstammen uit de rivier te verwijderen. Dit doen we door vergeven, accepteren en door begaan te zijn met onszelf en anderen.

Van jezelf houden

Het is iets dat wij vaak niet geleerd krijgen. Toch is het accepteren en houden van jezelf de eerste stap naar het openen van je hart. Toestaan begint bij je-zelf.

Meditatie

Er zijn veel oefeningen en geleide meditaties. Zelf gebruik ik graag de volgende meditatie.

Veilig en warm

Ga liggen op een voor jou veilige en warme plek waar je even niet gestoord wordt. Sluit je ogen, en leg je handen over elkaar heen.

Adem

Haal dan 4 keer diep adem: je ademt in door je neus, je vult je buik tot helemaal tegen het middenrif en je ademt krachtig uit door de mond, als je uitademt trek je de buik helemaal in zodat alle adem eruit gaat.

Geliefd

Denk vervolgens aan een moment in je leven waarop je je helemaal geliefd hebt gevoeld. Het maakt niet uit of dat kort of heel lang geleden is. Haal het moment nog een keer voor je en beleef het nog een keer.

Kus

Leg nu je handen naast je lichaam met de handpalmen omhoog. Breng om en om eerst de linkerhand naar je mond en kus je handpalm en daarna de rechter en kus en blijf denken aan dat mooie moment. Ga zo nog ongeveer een minuut verder.

Concentreer

Concentreer je ondertussen op je ademhaling en laat de sensaties in je lichaam en de gevoelens langskomen. Begroet ze, laat ze er zijn, maar ga er niet op in, je kijkt alleen maar. Net als in een film.

48 dagen

Door deze kleine meditatie elke dag 48 dagen te doen breng je verandering aan in je denken en gewoonten. Elke keer zal de meditatie anders voor je zijn. 

Anker

Sensaties en gevoelens komen en gaan. Het komt, het is er en het is weer weg. Maar adem is er altijd. Gebruik het als anker.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.