Maan Meditatie

Gepubliceerd op 25 augustus 2023 om 13:28

Maan Meditatie

Antar Naad Meditatie

Wij beginnen de groepsmeditatie met de Antar Naad Meditatie.  Deze meditatie is een sleutel tot het openen van de stromende energie van bewustzijn, de stroom van Kundalini. Het nieuwe bewustzijn zal je de autoriteit geven om de juiste keuzes te maken om de lelijkheid van het leven te overwinnen. Je zult vredig en veilig zijn.

Antar betekent de essentie, het centrum. De essentie van elk gesproken woord, elk heilig geluid. Het is dus de essentie van het heilige geluid. Deze meditatie is ongelooflijk krachtig voor je meester maken van alle andere mantra's. Deze meditatie is van oudsher door yogi's als eerste meditatie geleerd om onder controle te krijgen, om zo weer helemaal klaar te zijn om alle andere mantra's meester te worden. Kortom, het is een fantastische meditatie die je creatie en manifestatiekracht geeft. En wie wil dat nu niet?

Wat is de betekenis?

Sa is de oneindigheid, totaliteit, God, het element ether, voorbij alles, de oorsprong, het begin. Har is, ook God maar dan het creative, aardse acpect van creatie. Het heeft de kracht van manifestatie, het tastbare, het persoonlijke. Door deze woorden met elkaar te verweven ontstaat het prachtige effect van oneindig en eindig samen. Wanneer we eindigen met “ung” – sarung of harung betekent dit het tot bloei brengen, manifesteren, het brengen van vrede en welvaart.

Wordt meester van het gesproken woord!

De meditatie geeft je meesterschap over het weven van woorden, met andere woorden, je wordt meester van het gesproken woord, je krijgt de kracht van projectie. Het beschermt je tegen elke negativiteit die op je afkomt. Op deze manier krijg je controle over jouw 'zijn', oftewel jezelf, je maakt de kracht van je eigen identiteit, je bouwt als het ware jouw kracht, met jouw oergeluid. 

Maar hoe dan?

De oefening
Houding:

Zit in de gemakkelijke houding met een rechte rug.

Breng de handpalmen samen in de gebedshouding op het navelpunt.

Mantra: Sa Ray Sa Sa, Sa Ray Sa Sa, Sa Ray Sa Sa, Sa Rang

Har Ray Har Har, Har Ray Har Har, Har Ray Har Har, Har Rang

Beweging en mudra's:

Terwijl de mantra begint met Sa Ray Sa Sa, begin je de handpalmen naar het midden van de voorkant van de romp te brengen, ongeveer 10,5 cm voor het lichaam.

Wanneer je het Hartcentrum passeert, begin je de handmudra te openen om een ​​open lotus te maken tegen de tijd dat de handen het niveau van het wenkbrauwpunt bereiken.

De open lotus heeft de basis van de handpalmen tegen elkaar. De kleine vingertoppen raken elkaar, de duimtoppen raken elkaar en de rest van de vingers zijn opengespreid.

 

Terwijl de mantra begint, Har Ray Har Har, draai je de vingers zo dat ze naar beneden wijzen, waarbij de rug van de handen elkaar raakt.

Het is een omgekeerde gebedshouding. Breng deze mudra langzaam langs de chakra's op het ritme van de muziek totdat de vingertoppen het navelpunt bereiken op de klanken Har Rang. Draai ze dan om en begin opnieuw.

 

Wij gebruiken de opname van Nirinjan Kaur. Het is best een uitdagende meditatie, dus oefen gerust alvast!

Geleide meditatie

Na de uitdagende Kundalini Meditatie vervolgen wij, afhankelijk van de datum met een geleide nieuwe maan of volle maan meditatie. Deze geleide meditatie helpt ons verbinding te maken met de energie van de maan.

De Maan

De Volle maan en de Nieuwe Maan worden over de hele wereld in verschillende culturen als zeer belangrijke gebeurtenissen beschouwd. De maan heeft in deze tijden een energetische impact op de aarde vanwege haar krachtige zwaartekracht. Er wordt gezegd dat het een trekkend effect heeft op de waterlichamen op aarde. Ons lichaam bestaat voor 70% uit water, dus de maan heeft ook een impact op ons en beïnvloedt ons lichaam en geest op diepgaande manieren. In het geval van volle maan zou de maan de emoties in het onderbewustzijn naar de oppervlakte brengen, waardoor er onrust in de geest ontstaat. Mensen kunnen het gevoel hebben vast te zitten op het werk, zich geïrriteerd of boos te voelen, zelfs bij de kleinste problemen. Er is op deze dagen een algemeen gevoel van zwaarte in de geest, wat een grotere behoefte aan meditatie oproept.

nieuwe maan

Die prachtige nieuwe maan helpt ons bij het zetten van intenties, het op één lijn brengen van onze gedachten en onze emoties met wat we willen doen en willen manifesteren in ons leven. Ze lieve mensen, bepalen wij zelf ons lot. Dit is de manier waarop manifesteren werkelijk werkt. 

volle maan

De volle maan is een krachtige tijd voor manifestatie en het stellen van intenties. Tijdens je meditatie kun je je aandacht richten op het visualiseren van je intenties en doelen, en deze doordrenken met de overvloedige energie van de volle maan. De verhoogde energie van deze maanfase versterkt de kracht van je intenties en helpt je bij het manifesteren van je verlangens en het afstemmen op je ware doel.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.