Kundalini Meditatie

Gepubliceerd op 29 april 2023 om 18:25

Opgerolde slang

Het woord Kundalini komt uit het Sanskriet en betekent 'opgerolde slang'. Het is een vrouwelijke energie die opgerold zit aan de basis van de wervelkolom. Deze energie kan worden gewekt door middel van yoga, mantra's, asana's en meditatie.

Er is geen bewust-zijn

Wij beseffen ons vaak niet dat wij veel dingen op de automatische piloot doen. We reageren vaak op onze omgeving, onbewust van onze gedachten en ons gedrag. Zo kunnen wij bijvoorbeeld naar het werk rijden, de afwas doen, de kinderen instoppen of een maaltijd eten zonder ons te realiseren van wat er (wel of niet) gebeurt.

Gericht op Oer energie

Wil je met meer bewustzijn en intentie leven? Dan is meditatie een manier om in deze staat van verhoogde aandacht te komen. Kundalini-meditatie, die zich richt op oer energie, is een manier om je energie te kanaliseren, jezelf te bevrijden van stress en even de 'automatische piloot' uit te schakelen.

Geen religie

Kundalini-meditatie is geen verzameling overtuigingen of religie. In plaats daarvan is het een systeem om energie in jezelf op te roepen en lichaam-geest-bewustzijn te ontwikkelen.

Techniek

Je kunt deze meditatie zien als een techniek die mensen helpt de rommel van de wereld op te ruimen en toegang te krijgen tot het innerlijke zelf.

Doe het elke dag!

Wil je er alles uithalen? Net zoals elke dag douchen je fysieke lichaam reinigt, zien yogi's Kundalini-meditatie als een manier om je geest te reinigen. Het is een methode om te kalmeren na een stressvolle dag, stress in het moment te beheersen en/of vermoeidheid tegen te gaan.

Chakra’s in balans

Het is ook bedoeld om je energie (of chakra's) in balans te brengen en je geest te kalmeren, zodat je doelbewust handelt in plaats van alleen maar te reageren op je gedachten en omgeving.