Groepsmeditatie | Liefde

Gepubliceerd op 30 juni 2023 om 15:22

SAT KARTAR

Wij beginnen de meditatie met de Sat Kartar Meditatie. Kwaliteiten van het hartcentrum zijn mededogen, liefde, dienstbaarheid en de schaduwkant van die plek - verdriet, gehechtheid en harteloosheid. Beweeg de energie van het hart. Laat het naar voren en naar buiten en naar je terug stromen. Gebruik de Sat Kartar-meditatie om je hart te helpen openen voor meer liefde.

De drie gedachten

Het is niet alleen je hart dat je beïnvloedt met deze meditatie, maar ook de drie gedachten: positief, negatief en neutraal. Als de negatieve geest uit balans is, voelt het hart te zwaar of doet het pijn.

Intens verlangen

Een mens kan zich geïsoleerd en alleen voelen in zijn wanhoop. Het verlangen om erbij te horen kan intens zijn als de negatieve geest regeert. Wat je dan wil doen is de positieve geest versterken. Door dit te doen kun je vervolgens tot een neutrale geest komen waar je het hele spel van het leven met mededogen kunt zien en voelen. En zo versterk je en balanceer je het hartcentrum.

Open je hart

Voel je dat je hart gesloten is en wil je het openen voor de stroom van liefde? Beoefen dan deze meditatie.

Hoe dan? Sat Kartar

Houding: Zit in kleermakerszit met een lichte jalandhar bandh. (nekslot, dus je trekt je kin in zodat er een mooie onderkin ontstaat).
Mudra:
Sat: Je start met de handen in het midden van de borst in gebedshouding. Terwijl je Sat zegt, worden de handen tegen elkaar gedrukt in de gebedshouding in het midden van de borst.
Als je Kar zegt, worden de handen vanaf de schouders halverwege naar de eindpositie uitgestrekt. Vingers wijzen recht omhoog.
Als je Tar zegt, zijn de armen volledig uitgestrekt naar de zijkanten en evenwijdig aan de vloer met handpalmen opzij en de vingers naar boven gericht.

Ogen: De ogen zijn gesloten, gericht op het derde oog.

Mantra: Sat Kartar.

Geleide meditatie voor zelfliefde

Je bent mooi en perfect, precies zoals je bent. Dit geloven is een ander verhaal. Het is tijd om dit negatieve script in je hoofd los te laten, het is tijd om met vertrouwen verder te gaan en een nieuw begin te creëren. 

Liefde begint bij jezelf. In de geleide meditatie maken we een reis naar de plek binnen in ons waar alles werkt. Deze plaats van vertrouwen, waar je diep van binnen weet dat alles gebeurd voor een reden, voor je eigen bestwil.  In deze meditatie geven wij allen een boost aan onze zelfliefde.

“Love is an energy.

Love is a power.

Love is a strength.

Love is a totality.

Love has no fear and no vengeance.

Love has every answer.”

― Yogi Bahjan