Affirmaties

Positieve zinnen

Affirmaties zijn positieve zinnen die je kunnen helpen om zelfsaboterende en negatieve gedachten te tackelen en te overwinnen. Als je ze vaak herhaalt en erin gelooft, kun je jouw leven op een positieve manier veranderen.

De werking van affirmaties

Mijn lieve man Joe heeft mij kennis laten maken met affirmaties. Mijn leven werd, zoals het leven van zo veel anderen, bepaald door de energie van anderen. Zo kon ik met twee benen tegelijk uit de juiste kant van het bed stappen en, na een kleine periode in een ruimte met mensen met een zware vibratie, een verschrikkelijke dag beleven. Joe heeft mij kennis laten maken met affirmaties. Aanvankelijk was ik niet erg overtuigd. Maar zo zei hij, probeer het maar simpel met één affirmatie per dag en kijk maar eens of het werkt.

En het werkte. ENORM.

Fluitend naar het werk

Zo kwam het dat ik fluitend naar het werk ging en mij over simpele dingen niet meer druk ging maken. Eenmaal samen hebben wij van de affirmaties een schilderij gemaakt. En niet veel later mochten wij door een wonder intrekken in een droomhuis, groot genoeg voor de kinderen (waarvan er een aantal later zijn geboren, door diezelfde affirmaties) en een praktijk. We hebben een yogastudio.

Affirmatieboekje

Later, toen ik zwanger was heb ik een affirmatieboekje gebruikt voor tijdens de zwangerschap. En - dat moet ik niet vergeten te vertellen - dit boekje was echt voor mij bestemd - toen ik ging afrekenen, wist men de prijs niet en heb ik het gratis gekregen. Dit was een boodschap met hoofdletters van het universum. Ik heb sinds die dag alle affirmaties in het boekje trouw opgelezen. En de zwangerschap werd daardoor gevolgd door een droombevalling en een prachtige kraamtijd. 

Visualisaties

Nu gebruik ik ook vaak visualisaties. Een tuin vol met sinaasappels, mijn kinderen op blote voeten om mij heen. Heerlijk spelend en vrij. Een website die mensen verder helpt en een familie samenbrengt. Mocht je nog niet begonnen zijn: ik raad het je echt aan.

Een perfecte mix

Naar mijn mening is het dagelijks doen van meditaties en affirmaties de perfecte balans. Wil je meer weten? Kijk dan hier.