Maart 2023

Gepubliceerd op 2 juni 2023 om 18:02

Donderdag 2 maart 2023 | Aarde Gongbad

De aarde is de broedmachine, de baarmoeder van al het leven zoals we dat nu kennen en begrijpen. Het esoterische element van de aarde staat voor aarding, gevoeligheid en bruikbaarheid. Denkend in termen van geest, vertegenwoordigt de aarde het lichaam, het vat voor de ziel. Het draagt ​​iemand door een leven. Het lichaam is, net als de aarde, een geschenk dat aan de ziel wordt gegeven, waardoor het een bewust, lineair leven kan leiden. Het biedt de mogelijkheid van ervaring. Luister naar de diepe trillingen van de aarde en reflecteer op je lichaam. Laat de aarde je angst, stress en pijn ontvangen. Stel je deze gevoelens, gedachten en sensaties voor, merk deze dingen passief op, zonder oordeel. Deze dingen duwen ons uit ons lichaam en verwerpen de geschenken van de aarde.

Donderdag 16 maart 2023 | Regulier Gongbad

Elke derde donderdag van de maand heten we jou van harte welkom in dit uur voor jezelf. Hier kun je gewoon op een zacht plekje gaan liggen en volledig ontspannen. Laat los en laat de gong geluiden door je lichaam, geest en ziel trillen. Laad je energie op en vindt innerlijke balans, rust en vrede.

Gong Yoga | Thema

Wij zijn de afgelopen week gestart met de basis wervelkolom series. Een kundalini yoga set speciaal gemaakt voor de wervelkolom. Wij gaan deze set 6 weken doen. Zo leren jullie een eigen routine die jullie thuis kunnen doen. Bovendien kunnen jullie de komende weken goed voelen wat het met je doet. Na de 6 weken starten we met een nieuwe set die wij weer zes weken gaan doen. 

Als de ruggengraat soepel is, voel je je jong en beweeg je je gemakkelijk, ongeacht de leeftijd. Deze serie bewerkt systematisch de hele rug van stuit naar kruin. Alle 26 wervels worden gestimuleerd en alle chakra’s krijgen nieuwe energie. Dit maakt de serie heel geschikt als voorbereiding op een meditatie. Veel mensen voelen zich opgewekter en helderder na het regelmatig oefenen van deze kriya. Een van de oorzaken daarvan is de verhoogde circulatie van de vloeistof in de wervelkolom, die nauw verbonden is met het hebben van een goed geheugen.

Sat Nam, Sione & Joe.

PS: de agenda voor gongbaden is aangepast. Je vind de nieuwe agenda op de website.