December 2023

Gepubliceerd op 25 november 2023 om 18:13

Vrijdag 8 december | Chakra Gongbad


Waarom is het belangrijk om onze chakra’s in balans te brengen? Omdat chakra's ons fysieke, mentale en spirituele welbevinden bepalen. Wil je in balans zijn? Balanceer dan de chakra's. Een niet gestemde gong is uitstekend geschikt om de chakra's bespelen, en dus te balanceren. Gestemde gongs zijn vaak op planeten gestemd, deze planeten zijn ook vaak weer gerelateerd aan chakra's. Zo stimuleert onze Venus Gong een diepe genezing van het gedeelde hartchakra.  

Lichaam - Hart - Ziel

Met een korte geleide meditatie brengen wij balans in alle chakra's. We gaan op reis van drie chakra's, primaire onderling verbonden chakra's binnen je interne systeem die dagelijks kunnen worden gebruikt voor fysieke, emotionele, mentale, spirituele helderheid en verbinding. 

Lichaam

Wij stemmen af op Swadistana, het prachtige oranjekleurige centrum van ons fysieke lichaam., Anahatha, het hartchakra en Ajna, het derde oog, dit zijn de drie primaire chakra's in het lichaam. Ze zijn primair om weer in balans te komen.  Verbinding maken met het buikchakra, je openen in je volledige fysieke gevoel met liefde en waardering zorgt voor het maken van verbinding met de aardemoeder hierdoor aard je spontaan.

Hart

De focus op je hart laat golven van liefde vanuit Anahata de wereld in gaan, hierdoor trek je magnetisch liefde naar je toe. De genezing en opening van het hart zal je geest helen en openen. De genezing en het openen van het hart zal Visudha openen, zodat je je waarheid en integriteit tot uitdrukking brengt.

Ziel

De focus op Ajna, op het centrum van Ik ben dat ik ben, zal spontaan de apengeest tot rust brengen, zal spontaan je bewustzijn van jezelf als geest doen ontwaken. En zo open je Sahasrara, de kruinchakra en verbind je met alles wat is. En als wij ons als mens bewust te zijn, zijn we allemaal één. 1 met Gaia, 1 met het licht. En zo zijn we al-een

Hier vind je meer informatie over het Chakra gongbad.


Donderdag 21 december | Regulier Gongbad


Wij verwennen jullie graag met een gongbad helemaal afgestemd op de groep. In een regulier gongbad geniet je van de liefdevolle geluiden van onze gongs. Zoals bij elk regulier gongbad stemmen wij het spelen van de gongs volledig af op de energetische gehoefte van de groep. En wat daar vervolgens uitkomt, blijft elk bad weer een verrassing! 

Een gong is een Oost- en Zuidoost-Aziatisch percussie-instrument. Het is een komvormige, ronde metalen schijf waarop iemand slaat met een hamer of een dikke, gevoerde stok, dat ook wel een mallet wordt genoemd. De trillingen komen uit het midden, in tegenstelling tot bellen, die voornamelijk aan de rand trillen.

In de 18e eeuw trokken gongs de aandacht van Europese klassieke componisten. François Joseph Gossec was de eerste componist die een gong in de westerse symfonische muziek opnam.

In zijn rouwmars voor de graaf van Mirabeau uit 1791 nam Gossec een tamtam op - een hangende gong, ook wel bekend als een chau gong of Chinese gong. Klassieke componisten als Hector Berlioz, Richard Wagner en Peter Iljitsj Tsjaikovski verwerkten de tam-tam eveneens in hun composities en hielpen deze te introduceren bij symfonieorkesten.

Het woord “gong” is Javaans.

Hier vind je meer informatie over het reguliere gongbad.


Gong Reiki


Ben je moe? Is je agenda overvol? Zorg jij voor anderen, maar vergeet je af en toe dat je zelf ook rust en vrede nodig hebt om het te kunnen geven? Wij leven in een wereld waar er vaak veel van ons gevraagd wordt.

Verandering van energie

Ondertussen verandert de energie. De aarde is bezig haar tranformatie te maken naar een hogere energie en wij gaan mee. Toch kan die verandering zwaar voelen. Voor het meegroeien is het nodig om onnodige ballast van ons af te gooien. Dan is het nodig om naar onze schaduwzijde te kijken. Iets wat wij als mens niet met plezier doen. Toch zijn er veel mensen die dit juist wel doen. Geroepen door de ziel, weten zij dat het tijd is om te transformeren. Maar transformatie kan een heftig proces zijn.

Dat extra zetje

Wil jij je even opladen, wil je dat zetje in je transformatie? Of wil je gewoon even welzijn ervaren? Met Gong Reiki kun jij je innerlijke regenboog weer opladen. Met de Reiki energie kun jij de zeilen weer volop in de wind krijgen. Het is even dat stukje wel-zijn wat wij je graag willen en kunnen beiden.

Wat is het

Met Gong Reiki krijg je een gongbad, geheel afgestemd op jouw energetische behoefte en een Reiki behandeling samen. Wij brengen jou eerst volledig in ontspanning met de prachtige klanken van de gong. Met een visualisatie kom je in een super ontspannen staat, tevens wordt je uitgenodigd om datgene los te laten wat niet langer nodig is.

Daarna krijg je een heerlijke Reiki behandeling die jou precies datgene gaat geven wat jouw lichaam, geest en ziel op het moment nodig hebben om op te laden. Jouw ultieme kado voor jezelf, of voor een ander natuurlijk. 💚

Hier vind je meer informatie over Gong Reiki.


Kerstvakantie 2023


Tijdens de kerstvakantie zijn wij gesloten. Maandag 24 december tot en met zondag 7 januari. De eerste gong yogalessen starten op maandag 8 januari 2024. 

Agenda Gongbaden 2024


Datum Thema
donderdag 18 januari 2024 Regulier
donderdag 25 januari 2024 Volle Maan
donderdag 15 februari 2024 Regulier
donderdag 7 maart 2024 Aarde
donderdag 21 maart 2024 Regulier
vrijdag 5 april 2024 Atlantis
donderdag 18 april 2024 Regulier
donderdag 16 mei 2024 Regulier
donderdag 23 mei 2024 Volle Maan
dinsdag 4 juni 2024 Venus
donderdag 20 juni 2024 Regulier
vrijdag 5 juli 2024 Vuur
donderdag 18 juli 2024 Regulier
donderdag 15 augustus 2024 Regulier
vrijdag 6 september 2024 Atlantis
donderdag 19 september 2024 Regulier
donderdag 3 oktober 2024 Lucht
donderdag 17 oktober 2024 Volle Maan
vrijdag 8 november 2024 Ether
donderdag 21 november 2024 Regulier
donderdag 19 december 2024 Regulier