Gong Reiki

Gepubliceerd op 27 juli 2023 om 14:51

Gong

Het is het ideale koppel; Reiki en de gong. Gongbaden en gongbadtherapie zijn geen nieuwe alternatieve geneeswijzen. Integendeel, de gong wordt al langer gebruikt dan enig ander instrument voor holistische klankgenezing. De gong zuivert en balanceert de energetische meridianen, laat spanning en blokkades los, brengt de geest tot rust en brengt het lichaam in een staat van diepe genezing. De trilling van de gong wordt niet alleen door de oren gehoord, maar ook door ons lichaam gevoeld, en beïnvloedt ons op de diepste cellulaire niveaus.

Reiki

Reiki is een eenvoudige, natuurlijke en veilige methode van spirituele genezing en zelfverbetering die iedereen kan gebruiken. Het is effectief geweest bij het helpen van vrijwel elke bekende ziekte en kwaal en heeft altijd een gunstig effect. Het werkt ook in combinatie met alle andere medische of therapeutische technieken om bijwerkingen te verlichten en herstel te bevorderen.

De gong synchroniseert

Terwijl gongs bespeeld worden, resoneren de krachtige ritmische trillingen door het hele lichaam. Het geluid van deze harmonische trillingen stimuleert de alfa- en theta-hersengolven die geassocieerd worden met diepe meditatieve en vredige toestanden die zeer bevorderlijk zijn voor genezing. Ze vertragen ook het hart en de ademhaling, waardoor een therapeutisch effect ontstaat op lichaam en geest. Wanneer de hersengolven en het lichaam gesynchroniseerd zijn, kan het evenwicht in lichaam, geest en ziel worden hersteld en kan stress worden losgelaten.

Stilte

Na een Gongbad is het voor het lichaam het meest gunstig als zij zich in rust en stilte weer tot rust kan komen. Daarom volgt er na elk bad een stilte. De stilte zorgt ervoor dat alle vibraties in het lichaam weer tot rust kunnen komen en en ruimte ontstaat voor verdere genezing.

Reiki integreert

Met het lichaam in een vredige toestand, komt Reiki. Reiki werkt altijd. In welke gemoedstoestand je ook verkeerd, of je nu zit, of ligt of bezig bent. Mits de ontvanger het toestaat ontvangt het lichaam Reiki energie en brengt het lichaam het daar waar het nodig is. In de totale ontspanning die het lichaam gekregen heeft kan het lichaam de genezende energie in al haar rust ontvangen en daar naartoe brengen waar het nodig is. Het is de perfecte combinatie.

Hoe dan?

Wij starten met een korte intake of voortgangsgesprek. Hierin worden de emotionele, fysieke of spirituele klachten besproken. Samen kiezen wij dan voor een plan van aanpak.

Visualisatie

Met behulp van een visualisatie wordt je geholpen om naar die emoties of fysieke of spirituele beperkingen te gaan die jou nu blokkeren. Langzaam wordt je in een meditatie geleid, zodat je de genezende geluiden van de gong in optimale staat kan ontvangen.

Zachte trillingen

Wij bespelen de gong speciaal voor heling. Dit betekent dat er zacht wordt gespeeld. Op een monotone, meditatieve manier; jouw lichaam kan optimaal ontspannen.

Stilte

Na een fijn gongbad volgt stilte. Voor pure integratie en rust.

Reiki

Na de stilte volgt dan de zachte en helende energie van Reiki. Je ligt nog steeds zachtjes en fijn tussen de gongs en met behulp van de energie die door de handen van Sione heen gaat, krijgt jouw lichaam de liefde, rust & ruimte om de energie te ontvangen en zelf door het lichaam te verspreiden.