Mei 2023

Gepubliceerd op 2 juni 2023 om 18:13

Vrijdag 5 mei 2023 | Volle maan Gong Meditatie | Maan van het ontwaken

Volle maan in schorpioen! De naam van deze maan is de Maan van het Ontwaken, deze maan wordt ook wel de Maan van het opstijgende sap genoemd. In het Engels wordt deze maan “the Moon of flowers" genoemd. In de natuur staat het thema vruchtbaarheid centraal; bloemen en bomen gaan zich bevruchten. Het sap van planten/bomen is vaak maximaal aanwezig. Omdat ook dieren zoals de haas vaak vruchtbaar zijn, wordt deze volle maan ook wel Haasmaan genoemd. De volle maan wordt ook wel Melkmaan genoemd, omdat dieren in deze periode vaak melk geven aan hun kinderen.

Wat de volle maan verder speciaal maakt is de maansverduistering op hetzelfde moment als de volle Maan, of negen minuten voor het hoogtepunt van de volle Maan.

Wij nodigen je uit om met de intentie voor deze meditatie even de tijd te nemen om stil te staan bij de dromen, de zaden, de intenties en de plannen die jij hebt geplant dit jaar. In deze meditatie gaan wij reizen met deze intenties, deze plannen, met wat ze nu zijn en wat ze zullen gaan worden.

Donderdag 18 mei 2023 | Regulier Gongbad

Elke derde donderdag van de maand heten we jou van harte welkom in dit uur voor jezelf. Hier kun je gewoon op een zacht plekje gaan liggen en volledig ontspannen. Laat los en laat de gong geluiden door je lichaam, geest en ziel trillen. Laad je energie op en vindt innerlijke balans, rust en vrede.

Groepsmeditatie

Mediteren in een groep is een leuke en gezonde manier om samen te komen en een nieuwe vaardigheid te leren die goed is voor je lichaam, geest en ziel. Het mediteren in de groep kan een lonende ervaring zijn voor de deelnemers en kan geestelijke voeding geven die essentieel is voor de ontwikkeling. Wij willen graag weten of er mensen zijn die geïnteresseerd zijn in deelname aan groepsmeditatie. Het zal een uur zijn waarin wij de dynamische meditaties van de Kundalini yoga, zoals Kirtan Kriya, Sat Kartar of Sat Kriya combineren met geleide en/of geluidsmeditaties. Wil je laten weten of je geïnteresseerd bent? Klik hier om het formulier in te vullen.