Augustus 2023

Gepubliceerd op 19 juli 2023 om 00:08

Nieuwe tarieven

Wij hebben gevoeld dat de tarieven niet langer in balans waren met de producten die wij leveren. Wij hebben daarom besloten om de tarieven aan per 1 augustus te wijzigen. Kijk voor meer informatie op de tarievenpagina. Mensen met een oude rittenkaart, deze is nog geldig tot 31-12-2023, je betaalt vanaf 1 augustus wel meer voor een gongbad. Heb je geen kaart en al wel een gongbad gereserveerd, dan betaal je nog het oude tarief. 

Regulier Gongbad | donderdag 17 augustus

Gongbaden en gongbadtherapie zijn geen nieuwe alternatieve geneeswijzen. Integendeel, de gong wordt al langer gebruikt dan enig ander instrument voor holistische klankgenezing. De gong zuivert en balanceert de energetische meridianen, laat spanning en blokkades los, brengt de geest tot rust en brengt het lichaam in een staat van diepe genezing. De trilling van de gong wordt niet alleen door de oren gehoord, maar ook door ons lichaam gevoeld, en beïnvloedt ons op de diepste cellulaire niveaus.

Vanuit een wetenschappelijk oogpunt is de genezende kracht van gongs afgeleid van een natuurlijk fenomeen dat bekend staat als entrainment. In het Engels betekent Entrainment letterlijk ‘meesleuren’. Als we naar het woord kijken met betrekking tot de frequenties van de gong, dan wordt er met entrainment iets in een bepaald patroon of ritme laten geraken bedoeld. 

Entrainment werd voor het eerst ontdekt in 1665 door de Nederlandse wetenschapper Christiaan Huygens. Hij hing twee slingeruurwerken aan een balk naast elkaar. Na verloop van tijd liepen de slingers netjes in de pas. Dit verschijnsel wordt de “Huygens synchronisatie” genoemd. Hij zette een kamer vol met slingerklokken waarvan de slingers op iets andere tijden zwaaiden. Toen hij de volgende dag terugkeerde naar de kamer, ontdekte hij dat het zwaaien van de slingers allemaal synchroon was verlopen.

Terwijl gongs bespeeld worden, resoneren de krachtige ritmische trillingen door het hele lichaam. Het geluid van deze harmonische trillingen stimuleert de alfa- en theta-hersengolven die geassocieerd worden met diepe meditatieve en vredige toestanden die zeer bevorderlijk zijn voor genezing. Ze vertragen ook het hart en de ademhaling, waardoor een therapeutisch effect ontstaat op lichaam en geest. Wanneer de hersengolven en het lichaam gesynchroniseerd zijn, kan het evenwicht in lichaam, geest en ziel worden hersteld en kan stress worden losgelaten.

Volle Maan Gongbad | donderdag 31 augustus

Donderdag 31 augustus is het volle maan en het is ook nog eens een supermaan. De blauwe maan is een term die wordt gebruikt om de tweede volle maan in één kalendermaand te beschrijven. Het is een zeldzame gebeurtenis die slechts om de twee tot drie jaar voorkomt, vandaar de populaire uitdrukking "once in a blue moon". De blauwe maan van dit jaar valt ook samen met een supermaan, waarbij de maan in zijn elliptische baan het dichtst bij de aarde staat en groter en helderder lijkt dan normaal.

 De supermaan van de blauwe maan wordt beschouwd als een krachtige tijd om intenties te stellen, negatieve energie vrij te maken en overvloed te manifesteren. In de astrologie wordt gezegd dat de blauwe volle maan supermaan van augustus een verhoogd gevoel van bewustzijn en intuïtie teweegbrengt. Het is een tijd van verhoogde emotionele energie, waardoor het een ideale tijd is voor genezing, meditatie en spirituele oefeningen en dus een volle maan gongbad!

Neem dit moment van eerbied voor de volle maan om je wezen te baden in de hemelse klanken van de Gongs en om te wortelen in de grondtrilling van de aarde melodie van de gong. We gaan werken met de energieën van de Volle Maan. Voorafgaand aan de meditatie zal er een korte beschrijving zijn van wat deze volle maan ons brengt. Bepaal wat niet langer nodig is in je leven en geef dat vrij tijdens de gong-meditatie. Dit bad zal je hart verbinden met de transformerende energie van de volle maan. We voelen emoties vaak dieper tijdens de volle maan, dus dit is het perfecte moment om los te laten en te ontspannen. Je wordt geleid door een volle maan meditatie en voor je het weet dwaal je af naar de helende geluiden van de gongs.. 

Hier vind je meer  informatie over het volle maan gongbad.