September 2023

Gepubliceerd op 20 augustus 2023 om 18:09

15 September Nieuwe Maan Meditatie

Wij beginnen de groepsmeditatie met de Antar Naad Meditatie. Deze meditatie is een sleutel tot het openen van de stromende energie van bewustzijn, de stroom van Kundalini. Het nieuwe bewustzijn zal je de autoriteit geven om de juiste keuzes te maken om de lelijkheid van het leven te overwinnen. Je zult vredig en veilig zijn. De meditatie geeft je meesterschap over het weven van woorden, met andere woorden, je wordt meester van het gesproken woord, je krijgt de kracht van projectie. Het beschermt je tegen elke negativiteit die op je afkomt. Op deze manier krijg je controle over jouw 'zijn', oftewel jezelf, je maakt de kracht van je eigen identiteit, je bouwt als het ware jouw kracht, met jouw oergeluid. Na de uitdagende Kundalini Meditatie vervolgen wij met een geleide nieuwe maan meditatie. Deze geleide meditatie helpt ons verbinding te maken met de energie van de nieuwe maan. Die prachtige nieuwe maan helpt ons bij het zetten van intenties, het op één lijn brengen van onze gedachten en onze emoties met wat we willen doen en willen manifesteren in ons leven. Zo bepalen wij zelf ons lot. Dit is de manier waarop manifesteren werkelijk werkt. Lees hier meer over de nieuwe maan meditatie.

Donderdag 21 september Regulier Gongbad

Elke derde donderdag van de maand heten we jou van harte welkom in dit uur voor jezelf. Hier kun je gewoon op een zacht plekje gaan liggen en volledig ontspannen. Laat los en laat de gonggeluiden door je lichaam, geest en ziel trillen. Laad je energie op en vindt innerlijke balans, rust en vrede. In dit bad wordt gebruik gemaakt van de fysieke trillingen van geluid om je te helpen dieper met je eigen lichaam te verbinden, en het is bekend dat het extreem helend is voor ons fysieke lichaam. Er is niets voor jou te doen in deze ruimte, dit is een kans om gewoon te rusten en te ontvangen. Je geeft je over aan de vibratie en kracht van de gongs, die stilletjes een zacht tapijt van geluid beginnen te weven dat diep loslaten ondersteunt en een ruimte opent die diep herstel mogelijk maakt, zelfs op cellulair niveau. De sferische trillingen kunnen in klank toenemen, zijn duidelijk voelbaar en bevrijden je na een zachte terugkeer naar helderheid en vitaliteit.

Gong Yoga | 6 weeks thema | Basis ruggenwervel serie

Wij hebben besloten het thema aan te passen. In Kundalini Yoga wordt vaak gezegd dat leeftijd wordt gemeten aan de flexibiliteit van de wervelkolom. Wil je jong te blijven? Hou dan de wervelkolom flexibel. Met deze kriya gaan we systematisch werken, we beginnen aan de basis van de ruggengraat en werken omhoog naar de top. De kriy stumeelt alle 26 wervels. Tevens geven we alle chakra's een boost, waardoor ze daarna overlopen van energie. Deze kriya is uitermate geschikt om te doen voor de meditatie, maar ook om lekker de dag mee te beginnen. Beoefen je deze kriya regelmatig dan zou het goed kunnen dat bij jou de hersenmist een beetje oplost en je meer mentale helderheid gaat ervaren. Dit is dan het restultaat van onder andere een de verhoogde circulatie van het ruggenmergvocht. Dit is cruciaal een goed geheugen. Lees hier meer informatie over het yogathema van deze maand.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.