Juli 2023

Gepubliceerd op 14 juni 2023 om 15:25

Venus belichaamt op barmhartige wijze een langdurige ervaring van licht en donker en toont spiritueel uithoudingsvermogen en gelijkmoedigheid. Honderden aardse dagen gaan voorbij voordat de cyclus van één Venusiaanse dag verandert in nacht. Venus kan ons stabiliseren, ons helpen onze spirituele kracht te realiseren en ons vermogen ondersteunen om door de onzekerheid van de duisternis te gaan die nodig is om het licht verder te belichamen. Ze kan de ziel van de mensheid voeden om echt mens te worden. In een klankbad gemaakt door de Venus-gong, worden we gedwongen om ons beschermende pantser en de interne verhalen die we hebben gecreëerd die ons ervan weerhouden een gezonde relatie aan te gaan, te laten vallen.

Je bent mooi en perfect, precies zoals je bent. Dit geloven is een ander verhaal. Het is tijd om dit negatieve script in je hoofd los te laten, het is tijd om met vertrouwen verder te gaan en een nieuw begin te creëren. 

Wij beginnen de meditatie met de Sat Kartar Meditatie. Kwaliteiten van het hartcentrum zijn mededogen, liefde, dienstbaarheid en de schaduwkant van die plek - verdriet, gehechtheid en harteloosheid. Beweeg de energie van het hart. Laat het naar voren en naar buiten en naar je terug stromen.

Een mens kan zich geïsoleerd en alleen voelen in zijn wanhoop. Het verlangen om erbij te horen kan intens zijn als de negatieve geest regeert. Wat je dan wil doen is de positieve geest versterken. Door dit te doen kun je vervolgens tot een neutrale geest komen waar je het hele spel van het leven met mededogen kunt zien en voelen. En zo versterk je en balanceer je het hartcentrum.

Voel je dat je hart gesloten is en wil je het openen voor de stroom van liefde? Beoefen dan deze meditatie.

Daarna gaan wij verder met een geleide meditatie voor zelfliefde. Wij maken een reis naar jouw centrum van vrede diep in jou. Een plek waar de gedachten moeiteloos stromen. Een plek waar je helder denkt. Een plek waar jij je kalm voelt en
evenwichtig. In vrede met de wereld. Jouw centrum, innerlijke essentie. 

Klik hier om meer te lezen over de meditatie.

Vakantie

De vakanties komen er binnenkort aan. Heb jij je vakantie al gepland? Fijn, geeft de data door dan kan ik op tijd zien of er lessen zijn die geannuleerd moeten worden vanwege te weinig deelnemers. Bedankt!

Klankheling is door de geschiedenis heen in veel culturen gebruikt om de geest, het lichaam en de ziel in een staat van evenwicht te brengen en genezing en welzijn te bevorderen. De gong staat bekend om zijn unieke harmonische trillingen; deze frequenties spoelen over het lichaam en kunnen diep worden gevoeld. De trillingen helpen energieblokkades in het lichaam te verschuiven en los te laten en stimuleren de genezing op cellulair niveau.

Elke derde donderdag van de maand heten we jou van harte welkom in dit uur voor jezelf. Hier kun je gewoon op een zacht plekje gaan liggen en volledig ontspannen. Laat los en laat de gonggeluiden door je lichaam, geest en ziel trillen. Laad je energie op en vindt innerlijke balans, rust en vrede.

Om alles binnen onze mooie yogastudio fijn en soepel te laten verlopen hebben wij een aantal algemene voorwaarden en huisregels opgesteld. Je vindt de algemene voorwaarden en de huisregels hier.

Op maandag 3 juli beginnen weer een nieuw 6 weekse thema. Het is in ons leven zo belangrijk om te onthouden wie we werkelijk zijn. Dat we niet dit lichaam zijn, niet deze fysieke identiteit.  Deze zes weken doen we een meditatieve kriya, echt een mooie leuke kriya. Het mantra gaat als volgt: Ardas Bhaee, Amar Das Guru, Amar Das Guru, Ardas Bhaee. Ram Das Guru, Ram Das Guru, Ram Das Guru, Sachee Sahee. Veel tekst dus! Dit mantra gaat over loslaten. Loslaten hoort bij het leven. De dood is de enige garantie voor elk mens, en dus moet iedereen iemand anders laten gaan. De seizoenen veranderen. Levens gaan verder. De wereld is niet hetzelfde. Onze culturen blijven niet stilstaan ​​en keren niet terug naar de gouden dagen van weleer, ondanks politieke druk.

Klik hier om meer te lezen over het thema.