Februari 2024

Gepubliceerd op 20 januari 2024 om 08:44

Gong Yoga: Gong Yoga Basis & Kriya Yoga

Per maandag 22 januari wijzigt Gong Yoga. De Maandag les wordt Gong Yoga Basis, deze yoga is met name geschikt voor yogi’s die net beginnen met yoga, of op zoek zijn naar laagdrempelige yoga waarbij er vooral wordt gewerkt met de buik en rugspieren. De lessen, die varianten zijn van Kundalini Basislessen, werken met warm-ups, asana's en een meditatie. De les is elke week net even iets anders. Heb je nog niet eerder (Kundalini) yoga gedaan, of ben je geblesseerd (geweest) of ben je ziek geweest, dan adviseren wij eerst (weer) even op te starten in deze les alvorens bij de woensdag aan te sluiten.

Op woensdagen doen wij Gevorderden Yoga. Hier dompelen we ons helemaal onder en richten wij ons op volledige integratie van lichaam, geest en ziel. We doen dan Kundalini Kriya’s. Een Kriya is een woord uit het Sanskriet dat volledige actie, daad of inspanning betekent. De wortel, kri, betekent doen of creëren. Binnen de context van Kundalini Yoga verwijst Kriya naar een enkele of specifieke reeks yoga-oefeningen die zijn ontworpen om een ​​voorspelbaar resultaat in het bewustzijn te creëren. Wij werken op de woensdag met een thema van 5 weken. Dit betekent dus dat de les op de woensdag 5 weken achter elkaar dezelfde set aan oefeningen doet. Dit doen wij zodat de yogi's in deze weken het effect van de Kriya kunnen voelen.

Hier vind je meer informatie over Gong Yoga. En hier vind je meer informatie over het huidige thema van de Gevorderden Les.

Wil je graag wisselen van dag dan kan dat natuurlijk, geef het dan even aan bij Sione.


Donderdag 15 Februari | Regulier Gongbad

Elke derde donderdag van de maand heten we jou van harte welkom in dit uur voor jezelf. Hier kun je gewoon op een zacht plekje gaan liggen en volledig ontspannen. Laat los en laat de gong geluiden door je lichaam, geest en ziel trillen. Laad je energie op en vindt innerlijke balans, rust en vrede. Er is niets voor jou te doen in deze ruimte, dit is een kans om gewoon te rusten en te ontvangen. Je geeft je over aan de vibratie en kracht van de gongs, die stilletjes een zacht tapijt van geluid beginnen te weven dat diep loslaten ondersteunt en een ruimte opent die diep herstel mogelijk maakt, zelfs op cellulair niveau. Hier vind je meer informatie over een Regulier gongbad.