Pompoen Pannenkoekjes

Deze heerlijke pannenkoekjes zijn heel gemakkelijk te maken en enorm lekker.

Porties

Ongeveer 12 pannenkoekjes
(formaat Amerikaans pannenkoekje).

Bereidingstijd

30 minuten.

Ingrediënten

  • ¾ cup haver
  • ¼ cup maïsmeel
  • 1 cup boekweitmeel*
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • ½ theelepel zeezout
  • ½ cup pompoenpuree
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel piment
  • 1 theelepel vanille-extract (bij voorkeur alcohol vrij)
  • 1 grote of 2 kleine rijpe bananen gepureerd
  • 1 ½ cup plantaardige melk (ik maak zelf kokosmelk) kijk goed als het te dik is doe er dan een beetje bij, ik had ongeveer 600 ml.

Bereiding

Stap 1

Gebruik een pan waarin je zonder olie of boter kan bakken. Dit kan met pannen met een goede aanbaklaag. Wij hebben CS Koch Systeme. 

Verwarm de pan voor op medium.

Stap 2

Doe alle droge ingrediënten in een grote kom en roer goed door elkaar.

Stap 3

Blend de natte ingrediënten, banaan, pompoen, vanille en plantaardige melk.

Stap 4

Combineer de natte en droge ingrediënten en mix tot er een dik beslag ontstaat.

Stap 5

Check even of de pan warm genoeg is door een klein beetje water in de pan te sprenkelen. Dit zou direct moeten gaan sissen en verdampen. De pan is perfect warm.

Stap 6

Gebruik een ronde opscheplepel (zo een die je voor saus gebruikt) en doe het beslag in de pan, laat het een beetje uitlopen. Bak tot er belletjes ontstaan ​​langs de randen en de bodem mooi bruin is.

Stap 7

Draai om en bak de andere kant.

 

Lekker met zelfgemaakte Jam

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.