Perfecte Pizza

Porties

Éen als maaltijd of twee om te delen met een salade en frietjes.

Ingrediënten

  • 5 grote tomaten
  • 4 dadels - als je er geen hebt, probeer dan 1 appel
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • GMO-vrije biologische suikermaïs
  • 1 chilipeper
  • 2 paprika's (1 groene, 1 rode)
  • Gerookte paprika
  • Koriander
  • Zeezout
  • Fluoride en chloorvrij water

Gezondheid

Geen gist, geen olie - eén van de sleutels tot een betere gezondheid.

 

Panini

Maak voor de basis een aardappel panini, of zoals je wilt, maak er een basis waarvan je denkt dat je ze op dit moment nodig hebt.

 

Wij promoten geen bloem.

 

Bereiding

Stap 1

Was en schil alle ingrediënten.

Stap 2

Maak de aardappel panini / pizzabodem.

Stap 3

Blend 4 grote tomaten, 4 dadels, een flinke snuf zout en een halve theelepel paprikapoeder.

Laat dit staan tot de rest klaar is, het water zal er een beetje op gaan drijven, je kunt het er af scheppen of 10 minuten inkoken om de tomaat een pasta achtige consistentie te geven.

Stap 4

Gebruik de overgebleven tomaat en snijd in dunne ronde plakjes. Snijd de paprika's in plakjes van ongeveer een halve cm dik en 5 cm lang, en doe hetzelfde met de uien. Hak de koriander fijn en snijd de chili in kleine stukjes.

Stap 5

Plaats de bodem zodra deze gaar is op een ovenrek / bakplaat en versier de pizza.

Stap 6

Verdeel met een lepel de tomatenpuree gelijkmatig.

Stap 7

Leg de tomatenplakjes naast de paprika's over de bodem en strooi er een flinke handvol maïs overheen en dan een flinke portie uien.

Stap 8

Rasp tot slot 1 teentje knoflook per pizza en plaats deze onder een verwarmde grill.

Stap 9

Houd het ongeveer 5 tot 8 minuten in de gaten.

Stap 10

Eenmaal eruit, strooi een laag verse koriander en een snufje zout.

Stap 11

Serveer met je favoriete salade, frites en stukjes avocado.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.