De Perfecte Appelcake

Deze dadel-appelcake is heerlijk zoet  - zonder bloem en gezoet met dadels! Een lekkere zoete traktatie.

Bereidingstijd

+/- 50 minuten.

Benodigdheden

  • Keukenmachine
    (ik gebruik een Magimix 3200XL)
  • Bakpapier
  • (glazen) schaal

Ingrediënten

  • 3 kleine appels
  • ¾ cup Medjool dadels, ontpit (6 ons), gedroogde dadels kan ook, gebruik dan de dubbele hoeveelheid water
  • ¼ water
  • ½ cup cashewboter (of notenboter naar keuze)
  • 1 eetlepel gouden lijnzaad, gemalen
  • 1 cup pompoenpuree
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • 2 theelepels kaneel
  • Snufje kaneel
  • Snufje zout

Instructies

Stap 1

Indien je gedroogde dadels gebruikt, doe met dubbele hoeveelheid water en lijnzaad in een kom en laat minstens een uur, liever langer wellen.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 3

Was de appels en de dadels

Stap 4

Snij de appels m.b.v. de keukenmachine in schijfjes, of snij de appels met de hand in dunne schijfjes.

Stap 5

Leg bakpapier in een glazen ovenschaal.

Stap 6

Leg de gesneden appels op het papier en doe er een snufje kaneel over. 

Stap 7

Meng in een keukenmachine met een "S" -mesje de dadels en het water en verwerk dit tot de dadels zijn afgebroken tot een pasta. (Ze kunnen in de processor in een bal veranderen, wat ook goed is.) Het zou kunnen dat de gedroogde dadel korrelig blijft. Ook dit is niet erg.

Stap 8

Voeg de cashewboter, gemalen lijnzaad, pompoenpuree, bakpoeder en azijn toe en verwerk opnieuw tot een cakebeslag. (Als je nog 1 eetlepel water moet toevoegen om het soepel te laten mengen, is dat oké.) Het beslag zal er uitzien als een cakebeslag.

Stap 9

Doe het cakebeslag op de appelschijfjes.

Stap 10

Bak tot de bovenkant er droog uitziet, ongeveer 40 minuten. Haal uit de oven en laat het afkoelen. 

 

In-Joy

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.