B-12

Vitamine B12

B12 is de bacterie die wordt aangemaakt in de onderste darm en wordt uitgescheiden in de gal en effectief opnieuw wordt geabsorbeerd - dit staat bekend als enterohepatische circulatie. De gerecyclede hoeveelheid kan variëren van 1 tot 10 microgram per dag.

Misvattingen over B12

Er zijn veel geruchten en onwaarheden rond B12. Er is er een zoals ... "hoewel de intrinsieke factor in onze maag wordt geproduceerd en het bekend is dat onze darmen B12 produceren, is de bacterie te laag voor opname."

Dit is fout. We absorberen het via onze darmen, en die theorie is achterhaalde wetenschappelijke angst. Goede bacteriën, die het lichaam nodig heeft, bevinden zich in de darmen en hierdoor kan het fruit / voedsel dat je binnenkrijgt worden afgebroken en gefermenteerd, zodat het lichaam de vitamines en mineralen kan gebruiken.

Antibiotica

De darmbacteriën worden vernietigd door gebruik / overmatig gebruik van antibiotica of door het residu in vlees, zuivel, alcohol (de lever raakt beschadigd en drinkers hebben meer B12 nodig), roken en op hoge temperatuur gekookt voedsel en ook stress zorgt ervoor dat er meer B12 nodig is.

Er zijn ook een paar andere dingen die dodelijk zijn en de vitamine B12 en de darmflora vernietigen: ui, radijs, knoflook en olie.

Houd er ook rekening mee dat van vleeseters bekend is dat ze meer kans hebben op een vitamine B12-tekort, dit was al bekend sinds voor 1960.

Fruit

Heropbouw van de recycling van de B12 is de sleutel, en zacht, gemakkelijk fermenteerbaar fruit is essentieel om dit weer op te bouwen. Bedenk dat de vrucht die het zaad voortbrengt het enige logische is dat mensheid heeft om in leven te blijven.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.