De waarheid over

Bonen en Granen

Gedroogde en geconserveerde peulvruchten en granen hebben enzymremmers. Enzymremmers kunnen enzymactiviteit verlagen of stoppen en hebben hierdoor invloed op de stofwisseling.

Lees meer »

Sapvasten

De belangrijkste reden waarom we vasten, is om het spijsverteringssysteem te laten rusten, maar tegelijkertijd het lichaam te vullen met glucose en een overvloed aan aminozuren, vitamines en mineralen. Zo helpen we het lichaam te genezen, we herstellen wat er verloren is gegaan door slechte eetgewoonten en we keren we het on-gemak.

Lees meer »

Heel je lichaam met voeding

Er is overweldigend wetenschappelijk bewijs dat er een verband zit tussen het voedsel dat we eten en de ziekten die we hebben. Het is waarschijnlijk het meest essentiële stukje informatie. Niet alleen om al onze ziekten te genezen, maar ook voor het voortbestaan en de toekomst van het menselijk ras.

Lees meer »

Omega-vetzuren

Waarschijnlijk een van de belangrijkste discussies met betrekking tot vetten zijn de meervoudig onverzadigde vetten genaamd Omega 3 en Omega 6. Deze omega-oliën zijn essentiële vetzuren. Wat betekent dat ze niet door ons lichaam worden gemaakt en extern door onze voeding moeten worden toegevoegd.

Lees meer »